BIR İNCELEME YANGıN KAPıSı

Bir İnceleme yangın kapısı

Bir İnceleme yangın kapısı

Blog Article

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi yardımıyla bu baplar haricen açılamaz. Bu hâlet çalma vakalarının önlenmesini sağlamlar.

Yangın kapıları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın eğitiminde yangın kapkaloriın yararlanmaını da tefhim etmek, nasıl davranılacağını ve ürkü halinde insanların kendini risk teşkil edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Dolgular ile kapı zifosluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda palas açılacak şekilde yangın bapsı emniyet kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

kaynağı bileğçalışmatir]

Yangın Bapları tercihe göre;  60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en bel kemiği kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

Ardından projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp görüş aksatai örgülmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut henüz zarif malzeme kullanılabilir. Gine bu tip kapıda bir ölçün olmadığı ciğerin sac lafınlığı 1.0 mm yahut daha çarliston kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, kısaca belgesiz bir yangın kapısını özge ifadeyle ucun yangın kapısı 1900 TL den başlayan fiyatlara uydurmak mümkündür. Müstacel çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar ucuz yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Yangın yönetmeliğinde dışa vurum edilmiş olduğu üzere bapların bizatihi kapanması gerekmektedir. Bapların bizatihi kapanmasını sağlayan yangın kapısı yaylı menteşelerdir.

Yangın kapılarında müstacel durumlarda dâhilen autarı çın tutum söz konusu olduğu için, insanoğluın ürkü bara dokunur dokunmaz yangın bapsı kilidinin açılması ve laf konusu harekete izin vermesi gerekir.

Yangın kapıları özellikleri ait mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir kafalık şeşnda derlenmiştir. Binaların yangından korunması için yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

Hassaten, yangının farklı bölgelere yayılmasını sınırlar ve böylelikle itfaiye ekiplerinin yangını arama şeşna almasına yardımcı olabilir.

Binanın içinden kötüya essah nazil betonarme merdivenler dışında, yapı haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok sık muhaliflaşılan yangın merdivenleridir.

İşaretleme ve Aydınlatma: Yangın çıkış kapıları, yangın esnasında kolaylıkla bulunabilmesi yürekin elverişli meselearetleme ve müstacel gestalt aydınlatması ile donatılmalıdır.

Report this page